I behov av kärlek

Fartyget M/S Skogøy byggdes i Drammen 1953 och trafikerade i 20 års tid Hurtigruten i Nordnorge. Via Göteborg, där hon döptes om till Seaside, hamnade fartyget år 2000 i Tappströmskanalen på Ekerö där hon undan för undan har förfallit efter att dess ägare insjuknat. Sedan ett par år har Kronofogdemyndigheten tvångsövertagit fartyget som enligt beslut ska säljas eller skrotas. Men enligt Sjöfartsinspektionen är Seaside i alltför dåligt skick för att lyftas med kran. Fartyget har i skrivande stund kraftig slagsida och läcker olja - samtidigt som det ligger inom ett så kallat vattenskyddsområde - och går en minst sagt oviss framtid till mötes. En intresseförening i Narvik har visat intresse för att ta över fartyget och föra hem henne till Norge, ett projekt som förväntas gå på minst 20 miljoner kronor om det skulle realiseras. För den som vill komma ett intressant foto-objekt nära finns en karta till Seaside här. Och du, ta gärna med en sprayflaska och lägg till orden "i behov av" på fartygets skrov!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Arja kenntoft » Mariaön:  ”Fantastiskt att läsa om detta. När jag tillhörde båtfolket på -90 talet, besökte..”

  • Katja » Mariaön:  ”Spännande läsning, skulle vilja veta mer om hur byggnaden använts. Vi har ankrat..”

  • Lisa » Mariaön:  ”Hej! Tack för infon. La till här igår kväll. Helt tagna av ön! Spännande histori..”

  • Kent W Åberg » Mariaön:  ”Tack för trevlig och nyttig information. Sverige är fullt av historier om männis..”

  • Per » Mariaön:  ”Jätteintressant! Jag var så nyfiken efter att ha åkt förbi i helgen.”

Bloggarkiv