Spökstationen

I Stockholm är det en dåligt bevarad hemlighet att det på den blå linjen mellan Kungsträdgården och Akalla finns en t-banestation där tågen aldrig stannar. Kymlinge station, mellan Hallonbergen och Kista, bara ett par utsparkar från mig, blev en spökstation när planerna på en stadsdel med från centrala Stockholm utflyttade myndighetsbyggnader skrotades. Stationen som ligger ute i skogen har aldrig varit öppen.

 

När SL började köra den så kallade Silverpilen på 80-talet, en olackerad vagn i aluminium, uppstod skrönor och många Stockholmare är uppväxta med uttrycket "endast de döda stiger av i Kymlinge". Skulle högtalarna säga "ändstation" när tåget närmar sig den öde Kymlinge-plattformen väntar de som tagit självmord i tunnelbanan, eller på annat sätt dött av den samma genom åren, på dig. Nu vet du.

En idag alternativ ingång till Kymlinge station.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Arja kenntoft » Mariaön:  ”Fantastiskt att läsa om detta. När jag tillhörde båtfolket på -90 talet, besökte..”

  • Katja » Mariaön:  ”Spännande läsning, skulle vilja veta mer om hur byggnaden använts. Vi har ankrat..”

  • Lisa » Mariaön:  ”Hej! Tack för infon. La till här igår kväll. Helt tagna av ön! Spännande histori..”

  • Kent W Åberg » Mariaön:  ”Tack för trevlig och nyttig information. Sverige är fullt av historier om männis..”

  • Per » Mariaön:  ”Jätteintressant! Jag var så nyfiken efter att ha åkt förbi i helgen.”

Bloggarkiv