Kullberger-foto

Världens undergång

Sveriges Television visar just nu en hyllad fransk dokumentärserie om Andra Världskriget som kallats för den bästa i genren sedan BBC:s legendariska ”The World at War” från 1973. I sex delar skildras kriget med 35-, 16- och 8-millimeters film som restaurerats och kolorerats och där stora delar av materialet aldrig tidigare sänts i TV. Med färg får tittaren en helt annan känsla av realism. ”Världens undergång” har gjorts möjlig med hjälp av privata film-samlare, samt att myndigheter nu öppnat arkiven och plockat fram material som tidigare ansågs olämpliga för allmänheten. Serien sänds på tisdagar kl 18:00 i SvT2. Del 1-2 finns att se gratis på SvT Play medan tredje delen sänds nu på tisdag den 17:e maj.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Per » Mariaön:  ”Jätteintressant! Jag var så nyfiken efter att ha åkt förbi i helgen.”

  • Bo Johansson » Välkommen till Stockholm:  ”Evert Taube är ingen Göteborgare, ja född på Stora Badhusgatan men familjen bodd..”

  • Aspudden » Barbican Estate:  ”Fantastiskt! ”

  • Henrik » När vintern kom:  ”Jag vet Jannika, jag vet, det är fruktansvärt.”

  • jannika » När vintern kom:  ”Hemma på råsunda <3 Min första match på friends arena igår och kan ärligt säga a..”

Bloggarkiv