Världens undergång

Sveriges Television visar just nu en hyllad fransk dokumentärserie om Andra Världskriget som kallats för den bästa i genren sedan BBC:s legendariska ”The World at War” från 1973. I sex delar skildras kriget med 35-, 16- och 8-millimeters film som restaurerats och kolorerats och där stora delar av materialet aldrig tidigare sänts i TV. Med färg får tittaren en helt annan känsla av realism. ”Världens undergång” har gjorts möjlig med hjälp av privata film-samlare, samt att myndigheter nu öppnat arkiven och plockat fram material som tidigare ansågs olämpliga för allmänheten. Serien sänds på tisdagar kl 18:00 i SvT2. Del 1-2 finns att se gratis på SvT Play medan tredje delen sänds nu på tisdag den 17:e maj.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Arja kenntoft » Mariaön:  ”Fantastiskt att läsa om detta. När jag tillhörde båtfolket på -90 talet, besökte..”

  • Katja » Mariaön:  ”Spännande läsning, skulle vilja veta mer om hur byggnaden använts. Vi har ankrat..”

  • Lisa » Mariaön:  ”Hej! Tack för infon. La till här igår kväll. Helt tagna av ön! Spännande histori..”

  • Kent W Åberg » Mariaön:  ”Tack för trevlig och nyttig information. Sverige är fullt av historier om männis..”

  • Per » Mariaön:  ”Jätteintressant! Jag var så nyfiken efter att ha åkt förbi i helgen.”

Bloggarkiv