Länktips: "Svensk lag måste gälla på läktarna"

Äntligen sätter de tre Stockholmsklubbarnas ordföranden Johan Strömberg (AIK), Tommy Jacobson (Djurgården) och Kent Hertzell (Hammarby) ned foten i ett öppet debattinlägg publicerat i Expressen. Under devisen "samhället måste försvara fotbollen - inte tvärtom" sätter man ord på den frustration många av oss regelbundna besökare på Råsunda upplever, och det ger den i mitt tycke snedvridna debatten ett hälsosamt perspektiv.

 

Ur debattinlägget:

 

"2010 var det sämsta publikåret på många år för oss tre klubbar men trots det samlade vi nästan 400.000 åskådare tillsammans under säsongen vilket gör oss till en av Sveriges största "eventarrangörer", med allt vad det innebär i form av intäkter till staten och kommunerna. 

Ändå handlade debatten mest om vad våra matcher kostade samhället. För om vi ska förstå våra kritiker rätt så är det klubbarnas ansvar att vara lagstiftare, polis och domare över de individer som begår brott i samband med match. Vi ska ta vårt ansvar, menar de, genom att ta fram egna regler som står i strid med gällande lag, göra ingripanden som bara polismyndigheten får göra och fastställa skuld och straff som vanligtvis hör allmänna domstolar till. "

 

Här läser du hela texten.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Arja kenntoft » Mariaön:  ”Fantastiskt att läsa om detta. När jag tillhörde båtfolket på -90 talet, besökte..”

  • Katja » Mariaön:  ”Spännande läsning, skulle vilja veta mer om hur byggnaden använts. Vi har ankrat..”

  • Lisa » Mariaön:  ”Hej! Tack för infon. La till här igår kväll. Helt tagna av ön! Spännande histori..”

  • Kent W Åberg » Mariaön:  ”Tack för trevlig och nyttig information. Sverige är fullt av historier om männis..”

  • Per » Mariaön:  ”Jätteintressant! Jag var så nyfiken efter att ha åkt förbi i helgen.”

Bloggarkiv